неделя, 23 октомври 2011 г.

Роза от пластмасови лъжици


Необходими материали:  
- пластмасови лъжици
- универсално лепило
- свещ
- керамична плочка
- ножици ( желателно градинарски)
- клещи

Начин на изготвяне:


цветы из пластикаЗаддръжте пластмасовата лъжица обърната надолу над запалена свещ в продължение на 5 - 10 секунди, докато не започне да се разтапя. Махнете от огъня и внимателно ( още докато лъжицата е гореща) й предайте форма, наподобяваща пъпка на роза. Направете два такива детайла.

цветы из пластикаСъдинете двата детайла и разтопете в началото на дръжките. Дръжте лъжиците на такова разстояние от огъня ,  че да не почернеят.

цветы из пластика 
След като дръжките се разтопят ги откъснете от получената  пъпка. А самата пъпка притеснете  към керамична плочкам за да се разглади разтопената повърхност.

цветы из пластикаРазтопете и останалите лъжици, само че този път ги дръжте обърнати нагоре. По време на топенето лъжицата  ще се набръчка, разтопи и провисне. Махнете от огъня лъжицата и внимателно я издърпайте на горе, като отклонявате същевременно назад. Задръжте така, докато лъжицата не изстине и не приеме новата си форма. Отрежете дръжките с ножици. Направете около 10 броя такива листенца. Вече може да събирате частите на розата. Държейки с клещи листенце от розата го поднесете към свещта и изчакайте докато началото на основата не започне да се разтапя. Сложете листенцето към пъпката, докато още е горещо и изчакайте да се залепи.


цветы из пластика
цветы из пластика

цветы из пластикаПолучава се ето такава очарователна роза.
По време на процедурата  ще присъства миризма на разтопена пластмаса, затова е хубаво да работите на отворен прозорец, за да се проветрява. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар