неделя, 23 октомври 2011 г.

Салфетка с форма на риза


Когато се подготвяте за празнична трапеза, се обръща много внимание към приготвянето на ястията, тяхното естетичното оформяне, цвят и аромат - всичко това  възбужда апетита и придава приятна атмосфера. Това се отнася и за сервирането на трапезата, което си е своеобразно изкуство. Естетичния вид на трапезата зависи от вида на покривката и салфетките. За празнична трапеза приготвена за мъжса  подходящи покривка и салфетки в  цвят каки. Салфетка с форма на риза предложи  Jessica Jones  в своя блог “How about orange”. За да получите желаната форма е хубаво салфетката да бъде колосана и ръбовете да се заглаждат с ютия в процес на работа.



Поставете салфетката с лицевата страна на долу. Съберете четирите края на салфетката в центъра. Десния и левия край на получения квадрат сгънете в центъра, както е показано.


Обърнете салфетката. Сгънете горната част на салфетката на  2.5 см. Отново обърнете  салфетката и съединете двата горни ъгъла в центъра по диагонал.


От средата надолу разгънете краищата на салфетката паралелно на яката. Това ще бъдат ръкавите на ризата. Долната част на ризата сгънете нагоре под яката. Получи се симпатична салфетка с форма на риза подходяща за празнична трапеза. 


1 коментар: